2000 - dd

På båttur i Nord-Namsen

båttur_Foldafjord_2014_1.JPG

Klart for avgang med Foldafjord. Fra venstre Knut Vikesland, kaptein Geir Olsen, guide Gunnar Hojem og Helge Aasen.

Sommeren 2014 arrangerte Namsos bys historelag og Botnan og omegn historielag tre historiske båtturer med Foldafjord i Nord-Namsen. Nærmere 300 personer fikk være med på en reise i et område som svært mange namdalinger har et nært forhold til. Mange har også sine slektshistoriske røtter i dette området.

Den første turen ble arrangert lørdag 7. juni med en fullpakket hurtigbåt. Gunnar Hojem var guide og primus motor for hele opplegget. Han og historielaget har også laget et flott hefte med beskrivelse av reiseruta og med historiske informasjon om alle plassene vi passerer.

Heftet kan du få kjøpt for 200 kroner ved henvendelse til Namsos bys historielag.

Turen i Nord-Namsen startet fra Namsos og går ut Lokkaren og Surviksundet. Deretter over Lauvøyfjorden og inn til Nordbotnet og Innerbotnet. Så gikk turen innover Nordsunda til Breksillan. Etter hvert kjørte båten inn til Røyklibotnet og Jægtvikstrømmen.

Foldafjord kjørte også inn til Vetterhusbotnet, og vi passerte blant annet Hammarsøya og Kjerstivika. Deretter krysset vi Svartdalsfjorden, og på tur ut fjorden passerte vi Spjøtnesset, Ganesøyene og Ganeslandet.

Deretter kjørte båten gjennom Lokkaren og tilbake til Namsos. Turen tok  om lag fire timer.

Dette er det andre året Namsos bys historielag arrangerer båttur. I 2013 gikk turen ut til Rørvik og Sør-Gjæslingan før vi kjørte tilbake Sør-Namsen til Namsos.