1900 - 1940

En turnoppvisning i Namsos

file1-4.jpeg

Fra et turnstevne på Torvet i 1908. Namsos Turnforening i aksjon. I bakgrunnen Arbeiderforenings lokale hvor oppvisningen i 1901 ble holdt.

 

Turnsporten har alltid stått sterkt i Namsos, og Namsos Turnforening ble stiftet i 1901. Nyttårsfaten det året var det oppvisning inne i Arbeiderforeningens lokale der kinoen senere holdt til. Avisa Nordtrønderen skrev om begivenheten.

 

"Turnoppvisningen nytaarsdag havde samlet et særdeles talrigt publikum som med megen interesse fulgte præstationerne. Opvisningen stadfæstede i det hele hvad vi udtalte efter generalprøven at der i byen korte tid foreningen har virket, er arbeidet med dygtighed og at resultaterne er særdeles vakre.

 

Det egentlige turnparti har det meste af programmet. De forskjellige numre omfattede linjegymnastikk, øvelser i barre, ringe, svingstang, en række saltomortaler, og endelig et par smukke pyramider fra scenen i bengalsk belysning. Overalt merkede man anerkjendelsesværdige bestræbelser for at opnaa rene stillinger og bevægelser. Et gutteparti gjorde i linjegymnastikk sine sager godt.

 

Publikums velvillige holdning med en rigelig uddeling av bifald, var et naturligt udtryk for glæden over at se en flok av byens ungdom med interesse og med godt udbytte at han samlet sig om ædle bestræbelser og turnforeningen kan indkasssere det livlige bifald som et tegn paa at dens arbeide følges med interesse af vort publikum.

 

Det vil ogsaa være den en spore til fortsat arbeide mod nye maal. Publikum deler vittrelig ogsaa vort ønske; paa gjensyn!"

 

file5-6.jpeg

 

 

 

 

file5-5.jpeg