Ønsker velkommen til nytt lokale

historielaget.jpg

 

Geir Dahl og Gunnar Hojem fra styet ønsker velkommen til Namsos Bys historielags nye lokale i andre etasje i Ullvaren i Vika.

 

Denne uka tar Namsos Bys historielag i bruk sitt nye lokale i andre etasje i Ullvaren i Vika, med inngang fra Peter Øiens gate. Her er det plass til 60-70 møtedeltakere. Laget øker dermed aktiviteten med møter og foredrag.

 Allerede 17. oktober klokka 17.00 blir det fellesmøte med historielagene i Namdalen i regi av Namdal historielag. Det vil bli foredrag om de britiske invasjonsplanene i Namsos under krigen, ved Gunnar Hojem. I tillegg er orientering om arbeidet i Landslaget for lokalhistorie.

6. november klokka 18.00 skal Espen Sandmo presentere mange historiske bilder fra Namsos. Fortrinnsvis av bebyggelsen i de to første byene.

20. november klokka 18.00 blir det foredrag ved Nils Roger Duna om den sørsamiske bosetningen i Namsos-området.

15. januar klokka 18.00 blir det kåseri med og omkring Håkon Storøys radiokåserier og hans bok fra 1944, ved Gunnar Hojem.

12. februar klokka 18.00 forteller Gunnar Hojem småhistorier og anekdoter fra Namsos-historien.

18. mars klokka 18.00 skal Gunnar Hojem fortelle historien om Namdalsbanen.

22. april klokka 18.00 er det årsmøte i historielaget, og da vil Gunnar Hojem fortelle om tidligere ordfører Svein Lorentsen og hans notater fra en ordførers hverdag på 1960- og 70-tallet.

13. mai blir det også møte, men her er det ikke bestemt noe tema ennå.