Namsos bys Historielag

Næringsliv

Namsosbedrifter 1946 - Side 29

Artikkelindeks

 Namdalsbygdene som strekker seg fra svenskegrensen og ut til de ytterste skjær har et sterkt og rikt jord- og skogbruk. Og i kystbygdene drives det meste av året et utstrakt fiske. Distrik­tet har uanede muligheter, og «Nord­trønderen og Namdalen´s fremste opp­gaver blir i framtiden å tjene utnyt­tingen av disse muligheter.

NORSK BOLIGINDUSTRI A/S, Norsk Selskap for fremstilling av ferdige hus, avdeling Namsos. Tlgr .adr. »Ferdighus«. Norsk Boligindustri A/S ble stiftet i begynnelsen av 1941 på initiativ av arkitekt Carl Vassel som også er fir­maets disponent.

Krigsbegivenhetene i 1940 og den derpå skrikende boligmangel brakte spørsmålet om ferdighusproduksjon i vårt land fram i aller første rekke. Våre naboland har i en årrekke bygget etter ferdighusprinsippet, og betingelsene for en slik produksjon hos oss har vist seg å være tilstede i fullt mon.

Norsk Boligindustri A/S har sitt hovedkontor i Oslo, og sine fabrikker og avdelinger i Ulefoss, Elverum, Trondheim og Namsos.

Produksjonen omfatter monterings-ferdige trehus og alt hva dermed står i forbindelse. Firmaet har eget arki­tektkontor som står til disposisjon for publikum med råd og vink, samt med forslag og typer av alle slags, fra sportshytter, egne hjem, større eneboli­ger, firemannsboliger, forretningsbygg, forsamlingslokaler, hoteller og restau­ranter.Produksjonen foregår ved egne fa­brikker, og husene leveres i ferdige elementer og enheter som er enkle og lette å montere. Hytter og små hus kan en nevenyttig mann selv montere. Nødvendige konstruksjonstegninger og beskrivelser følger med hver forsendelse. Leveransen omfatter alt trevirke og innbefatter veggfast innredning, kjøk­keninnredning, trapper, skap etc.

Kalender

Desember 2021
M T O T F L S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

facebook